NAH en werk

Wat is NAH?

NAH is een afkorting voor niet-aangeboren hersenletsel. Dat kun je krijgen door bijvoorbeeld een ongeval, hersenbloeding- of infarct, zuurstofgebrek, een ontsteking of tumor. De gevolgen van NAH zijn voor iedereen verschillend. Je zult er mee moeten leren leven, vertellen goedbedoelende medici als ze alles gedaan hebben wat ze kunnen. Maar hoe, dat vertelt niemand je...

Social Link richt zich behalve op het vinden van een geschikte baan, ook op het bereiken van een bevredigend levensperspectief. Bij Social Link draait het om reïntegreren, ofwel: opnieuw meedoen. Maar wel op jouw manier. Wij helpen je met het opdoen van nieuwe sociale contacten en het verbeteren van je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Jij wilt weer aan het werk?

Bij het re-integreren in je oude of aangepaste baan loop je tegen veel zaken aan. Je voelt je vermoeid of je kunt je niet goed concentreren. Het organiseren of structureren van dingen gaat niet makkelijk. Onthouden of aandacht verdelen lukt niet altijd. Dan stuit je soms op onbegrip bij je werkgever en collega’s. In al die gevallen kan Social Link veel voor je betekenen.

Wij ondersteunen jou en je werkgever in de voorbereiding naar werk. Je coach werkt mee als dat nodig is. Hij ondersteunt je bijvoorbeeld bij het plannen, structureren, en verdelen van de werkzaamheden. Samen met jou gaat hij op zoek naar je talenten.

Het re-integratietraject

Elk reïntegratietraject is uniek. De onderdelen en trainingsduur variëren per persoon. De inhoud en vorm van de begeleiding en training is op maat gemaakt voor mensen met N.A.H. De volgende onderdelen kunnen deel uitmaken van het traject:

1. Intake en plaatsingsplan.
    Kennismakingsgesprek met reïntegratiespecialist
    Opstellen plaatsingsplan


2. Heling.
    De stap naar groei


3. Oriëntatie en toerusting.
    Onderzoek naar mogelijkheden en verlangens
    Training praktische handvaten, zoals 'onthouden', 'communicatie', 'handelingen'    en 'sociale vaardigheden'
    Het uitproberen van gewenste activiteiten
    Het formuleren van doelstellingen


4. Bemiddeling.
    Zoeken naar passende vacatures door reïntegratiespecialist
    Actieve werving door uzelf
    Intensieve begeleiding


5. Plaatsing.
    Zorgvuldige begeleiding tijdens het plaatsingsproces.
    Regelmatig contact tussen u, de reïntegratiespecialist en de nieuwe werkgever    (indien gewenst).


6. Nazorg.
    Intensieve begeleiding

 

Top