Taxichauffeur

Beroepsprofiel

Als taxichauffeur breng je mensen tegen betaling naar hun plaats van bestemming. Soms komen de klanten naar je standplaats toe en soms haal je ze op van een bepaalde plek. Naast de straattaxi kun je met de taxipas ook aan de slag in het schoolvervoer, gehandicaptenvervoer, rolstoelvervoer, deeltaxi, of directievervoer. Het is dus een veelzijdig beroep. Tijdens je werk sta je via de mobilofoon in contact met de centrale. Die vertelt je op welk adres je mensen moet ophalen. Om snel op de plaats van bestemming te zijn, moet je heel goed de weg kennen in de stad of de streek waar je werkt. Je bestuurt een busje of een personenauto. Uiteraard houd je je aan de verkeersregels. Soms moet je het dagelijkse onderhoud van je auto verzorgen.

 

Instroomprofiel

Kandidaten dienen te voldoen aan de volgende criteria:

  1. In bezit van rijbewijs B
  2. Gemotiveerd zijn
  3. Affiniteit met personenvervoer
  4. Van onbesproken gedrag zijn (i.v.m. het overleggen van een verklaring omtrent gedrag)
  5. Het werk lichamelijk aankunnen
  6. Nederlands beheren op minimaal NT2 niveau (we kunnen dit leertraject aanbieden in combinatie met een Nederlandse taaltraining)
  7. Respect en geduld hebben voor de doelgroep (ouderen, kinderen en gehandicapten)

 

Duur van de opleiding

U doorloopt een intakeprocedure die bestaat uit een intakegesprek en een praktijktoets. Als u door deze intakeprocedure bent krijgt u een stageplaats van 4 maanden aangeboden bij een taxibedrijf waarna de opleiding tot taxichauffeur wordt opgestart. De opleiding tot taxichauffeur bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk en beslaat 10 dagdelen van 3 uur. U kan tijdens de opleiding gebruik maken van een rijsimulator, digitale theorielessen, huiswerkbegeleiding en videoopnames. Daarnaast besteden we aandacht aan het omgaan met mensen met een beperking.

Start:

Diverse startdata gedurende het jaar.

 


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harry Jacobs tel. 013-5041263/06-51026952 of stuur een E-mail aan info@social-link.nl.

 

Top